5 tips voor een warme herfst in je interieur

herfstinterieur

Of we het nu willen of niet: de herfst is op komst. De dagen worden buiten wat guur, maar dat kan binnen voor inspiratie voor het interieur zorgen. Hier 5 tips voor een warme herfst in je interieur.

1. Kaarsen herfstversiering

Binnenkort wordt het weer wat vroeger donker en kaarsen geven dan een sfeervol effect. De kaarsen kunnen bijvoorbeeld op een houten plateau met wat eikels en kastanjes uit de natuur erbij. Een andere toevoeging aan het interieur kan een lantaarn van hout zijn. De bruine herfstkleur mag buiten dan kil aanvoelen, binnen is het een welkome aanvulling.

2. Plaid

Een plaid, ook wel een kleed genoemd, is fijn om mee op de bank te kruipen. Er zijn verschillende varianten, waarvan de wollen en stoffen plaid de bekendste zijn. Naast de warmte die een kleed geeft, voor de televisie of open haard, geeft het ook een decoratief beeld in het interieur.

3. Vloerkleed

Een hoogpolig of wollen vloerkleed brengt warmte in de herfst. De kleden zijn dik en daardoor warm voor de voeten. Echte herfstkleuren zijn bruin, donkergroen en rood. Een combinatie van vloerkleden leggen kan ook, vooral met de ronde varianten.

4. Sfeerverlichting

In de herfst kan een beetje sfeerverlichting geen kwaad. Geen felle lampen, maar bijvoorbeeld een bruine staande lamp. Het bruin komt weer overeen met de herfst. Lampen maken een interieur net even wat gezellig, iets wat door de verschillende soorten en maten een simpele toevoeging is.

5. Hoezen van sierkussens

In de herfst passen ‘aardse tinten’ meer bij de tijd van het jaar dan lichte kleuren in de zomer. Wie de hoezen van zijn sierkussens (tijdelijk) vervangt, past zijn interieur op de tijd van het jaar aan. Een gebreide hoes past erg bij de herfst. Ook omtrekken in bruin, grijs of donkergroen zijn erg geschikt om het interieur herfstig, maar wel warm, te maken.

robin king

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *