De meerwaarde van de interieurspecialist

binnenhuisarchitect

Wie zijn interieur niet weet in te richten, kan een binnenhuisarchitect inschakelen. Deze ontwerper combineert creatief en technisch inzicht wat tegelijkertijd de meerwaarde van een dergelijke architect is. De interieurspecialist gaat met u in gesprek en brengt uw wensen in kaart. Dat gebeurt met tekeningen en soms met maquettes en 3D-visualisaties. De visualisaties zijn een interessante: het geeft een goed beeld hoe groot een ruimte is en wat erin mogelijk is.

De inzet van de binnenhuisarchitect

interieurdesignDe binnenhuisarchitect is inzetbaar voor totaalprojecten, van ontwerp tot oplevering, maar ook voor licht- en kleurplannen. Kiezen voor een interieurontwerper gebeurt niet altijd, omdat er tegenwoordig veel woonmagazines en –websites zijn. Toch maakt de creativiteit van de binnenhuisarchitect gecombineerd met zijn technische kennis het verschil. Zo kent de interieurontwerper de laatste trends in zijn vakgebied. Ook kan een binnenhuisarchitect een inschatting maken van de kosten voor het gewenste interieur.

Wat doet een binnenhuisarchitect?

Een binnenhuisarchitect bestudeert de mogelijkheden voor een gewenst interieur. Het kan om elk deel van een woning of bedrijfspand gaan. De architect houdt rekening met materiaal, kleurkeuze en bouwkundige en technische aspecten. Daarom wordt een interieurontwerper vaak ingeschakeld bij een verbouwing. Een binnenhuisarchitect stelt een advies of rapportage op, waarin rekening is gehouden met uw budget.

interieurdesignKosten voor een binnenhuisarchitect

Een interieurarchitect is vanzelfsprekend niet kosteloos. Toch is zijn creatieve en technische kennis een overweging waard. Voor die kennis vraagt de ontwerper een vast bedrag, een uurloon en soms commissie of een prijs op basis van een vierkante meter. Bij het maken van een plan, zoals voor licht of kleuren, wordt meestal een uurloon doorgerekend.

robin king

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *