De najaarstrends voor het interieur

herfstinterieur

Blauw, brons, bruin, groen, rood, roze zijn de kleuren voor het najaarsinterieur van 2017. Dat zeggen trendwachters. De warme kleurentrend geldt voor de wanden en de meubels. Daarnaast zijn ronde vormen, voor tafel of vloerkleed, helemaal in. Pastel en poedertinten keren vaker terug in ons interieur, voorspelt een van de bekendste kleurspecialisten in Nederland, Gaby Fecken van Gestel. Koper en wit marmer behoren, volgens de eigenaresse van een interieurstudio en blogger van de website ‘Taste of Colour’, tot het verleden. Toch adviseren interieurspecialisten om vooral een eigen weg te vinden, met de trends van 2017 in het achterhoofd.

Avant-garde uit de jaren ‘20

Een trend van dit jaar is om de avant-garde uit de jaren ’20 te laten terugkomen in het interieur. Dat houdt in: gedurfde combinaties en meubelstukken met de sfeer van weleer. Ook een muur van boven naar beneden, inclusief deuren, kozijnen en plinten, in dezelfde, warme kleur verven is een avantgardistische methode.

najaarsinterieurBruin en brons

Bruin en brons zijn twee kleuren die passen bij het najaar, waarin de bruine bladeren van de bomen vallen. De twee kleuren stralen warmte uit. Brons is in 2017 het nieuwe koper. Bruin zit in verschillende materialen, zoals in hout, steen, maar ook in kurk wat een trend van 2017 is. Dit jaar zijn ook bruine tafels ‘in’. Dierenhuiden op de grond passen bij de tijd van het jaar. Een bruine plaid op de bank is ook een bekend stijlicoon in de herfst. Wie een plant in zijn kamer wil zetten, kan het beste kiezen voor een terracottapot, ook een trend van 2017.

Blauw, groen, rood en roze

Blauw, groen, rood en roze zijn kleuren die in verf of als poedertint in het najaarsinterieur passen. Een combinatie van rood en roze is ook mogelijk, want de tinten lopen in elkaar over. Dan valt te denken aan een roze wand met een rode vaas tegen de muur. Groen keert in het najaarsinterieur vooral terug in groene kamerplanten. Een dergelijke plant is een sfeerelement, maar het geeft ook zuurstof af. Mogelijk heeft de revival van de kamerplant te maken met de huidige maatschappelijke discussie over klimaatverandering. Daardoor zijn mensen zich meer bewust van hun leefomgeving.

avantgardeinterieur

Ronde vormen

Ronde vormen in het interieur zijn, voor tafels en vloerkleden, een trend van 2017. Een rond vloerkleed bakent niets af. Daardoor is het een welkome afwisseling op een tapijt- of parketvloer. Ook past een rond kleed goed thuis in een interieur met veel rechte en hoekige vormen. De rondte van het kleed geeft evenwicht aan de ruimte waar het in ligt. Op het kleed kan een ronde salontafel, voor de symmetrie, of een rechthoekige eettafel voor een wat speelser effect worden gezet. Een ovaalvormig kleed, in ‘surfplankvorm’, is net even anders, waardoor het extra opvalt. Daarnaast doorbreekt het, net als het ronde kleed, het patroon van rechte en hoekige vormen in het interieur.

robin king

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *