Uw eigen interieur vormgeven met een handige app

interieur huis

De eerste ideeën van uw nieuwe interieur op papier zetten is altijd een leuk proces maar niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel verschillende stijlen op het gebied van interieur en zoveel verschillende meubels die u kunt kopen dat we begrijpen dat u soms door de bomen het bos bijna niet meer kunt zien. Wilt u bijvoorbeeld een mooie eettafel of een salontafel? Ook op deze blog komen de meeste mensen om inspiratie op te doen voor de inrichting van een woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Als interieurexperts kunnen we u hierbij helpen maar er zijn tegenwoordig ook handige applicaties voor de mobiele telefoon, tablet en computer op de markt die u erbij kunnen helpen. Hieronder vindt u een lijstje van de beste apps die u gratis kunt downloaden en kunt toepassen om een eigen interieurontwerp te maken. Zeker als u werkt op een beperkt budget met de verbouwing of de inrichting van uw interieur kan dit handig zijn omdat u dan geen interieur adviseur hoeft in te schakelen. Daarnaast is het vaak veel leuker om zelf te doen en geeft u de inrichting hiermee helemaal uw eigen stijl mee!

Interieurontwerp leren via YouTube video’s?

Natuurlijk bent u niet binnen een dag een professionele interieurontwerpen, daarbij zijn veel aspecten van belang en als u dat allemaal wilt leren dan raden we u aan om een echte cursus te volgen. Toch is het mogelijk om met andere applicaties en begeleidende video’s zelf een degelijk interieurontwerp op te stellen. Deze programma’s zijn vaak gratis en voorzien van alle nodige functies. U kunt zelf beginnen met een lege kamer en meubelstukken in de kamer plaatsen. U kunt ook zelf het formaat aangeven zodat u een realistische situatie nabootst. Deze programma’s zijn zoals genoemd vaak kosteloos maar dat betekent wel dat er ook reclame wordt gemaakt voor eigen producten bijvoorbeeld. Als u dit niet wilt dan is het doorgaans mogelijk om te betalen voor het programma zodat deze advertenties verdwijnen. Zoals hierboven al even genoemd kan je met het gebruik van dergelijke applicaties voor interieurontwerp besparen op het inhuren van een professionele interieurontwerp, het zal u misschien niet verbazen maar ook deze vakmensen maken vaak gebruik van dezelfde applicaties.

MagicPlan

Een complete applicatie voor het inrichten van een nieuw interieur of het uitvoeren van een verbouwing is MagicPlan. U kunt een compleet plan maken voor uw interieur en daarbij alles visueel in beeld brengen, deze beelden van uw nieuwe woonkamer kunt u vervolgens ook nog delen met uw vrienden en familie via een schermafbeelding!

Home design 3D

Een van de eerste en nog altijd beste apps op het gebied van interieurontwerp is Home design 3D, met deze applicatie kunt u de hele verbouwing in plannen. Het begint met het maken van een schets, vervolgens kiest u de meubelstukken en daarna ziet u hoe de ideeën er in de werkelijkheid uit kunnen komen te zien. U kunt niet alleen het interieur vormgeven met deze app, als u wilt kunt u er zelfs een hele woning mee bouwen.

Neybers

Als u te maken heeft met een ruimte van een beperkt formaat dan is dit de meest handige apps die u kunt toepassen. In deze applicaties het een handige functie waarbij u met de camera van uw smartphone of tablet een plattegrond kunt maken van uw kamer of woning. Deze plattegrond kunt u vervolgens gebruiken om het interieur in te richten en visueel te maken.

Curate

Een andere iets minder relevante applicatie isCurate, met deze app kunt u voornamelijk bekijken hoe bepaalde interieuraccessoires eruit zouden komen te zien en welke meubelstukken het beste bij elkaar passen. Deze heb geeft u een naast een goed beeld van uw interieur ook diverse tips om het mooi in te richten

ontwerpen

Flexa

Flexa is een van de eerste apps die de werkelijkheid echt goed digitaal in beeld brengt. U kunt foto’s en video’s van je eigen kamer uploaden en de kamer vervolgens aanpassen in de app. Op die manier is het veel eenvoudiger om te zien welke kleurenverf bijvoorbeeld het beste op de wand zouden passen.

robin king

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *