De interieur- en meubelbranche zit weer in de lift!

badkamer

Wellicht heeft u het goede nieuws al vernomen op tv of in de krant. De meubelmarkt zit weer in de lift en dat is goed voor ons als bedrijf maar ook voor u als consument. Na bijna 10 jaar van crisis in de woningmarkt en daarmee ook in de interieurmarkt is het lekker weer boven. Vorig jaar merkten we al dat er weer steeds meer woningen verkocht worden en dat woningen bovendien steeds sneller verkocht worden. Omdat steeds meer mensen weer gaan verhuizen vindt er ook steeds vaker een verbouwing plaats of een herinrichting van het interieur bijvoorbeeld. De verwachting is dat deze trend nog een aantal jaartjes gaat aanhouden. Als consument kunt u hiervan profiteren omdat de gemiddelde prijs van meubelstukken waarschijnlijk gaat dalen. Door de grotere vraag kan er namelijk ook groter geproduceerd worden en dat heeft doorgaans een lagere prijs tot gevolg. Naast deze algemene trend, laten we ook eens kijken naar de kleinere trends in de meubelmarkt.

Er worden steeds meer losse meubels verkocht, en minder sets

Aan deze trend is te zien dat de consument gemiddeld ook wat meer uitgeeft als het om meubelen gaat. Werden er voorheen nog vooral complete meubelsets verkocht, tegenwoordig kiest men er toch weer liever voor om zelf een leuke set samen te stellen met losse meubels. Dit is vaak een stukje prijziger maar dan kan je het wel helemaal naar je eigen hand zetten. De meubels hoeven natuurlijk ook niet per se van hetzelfde merk te zijn, je kan ook zelf aparte meubels bij elkaar zoeken en een mooie set weten te creëren. U kunt bijvoorbeeld met een tv-meubel, dressoir, bartafel en kussens iets moois maken.

design scandinavian

Populaire stijlen voor het interieur

Als we kijken naar de huidige verkoop van meubels dan zijn er een aantal stijlen die eruit springen en erg populair zijn. Vooral meubelen met een landelijke en industriële uitstraling worden steeds vaker aangeschaft. Vooral voor de woonkamer kunt u hiermee een warme en karakteristieke sfeer creëren. Daarnaast zijn ook retromeubelen weer in opkomst, in de stijl van de jaren 50 en 60 bijvoorbeeld.

robin king

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *